fbpx

Nog 27 dagen

Ga terug naar overzicht

Uitleg

Hieronder staat je dagelijkse trainingsschema voor zo lang wel vanuit huis moeten sporten. Elke training bestaat uit 5 verschillende blokken en elke dag komt er weer een nieuwe training bij. Het 5e blok is een challenge waar we elke week opbouwen, zodat je gewoon topfit op 20 januari weer in de gym komt.

De trainingen zijn een mix van binnen trainen, maar ook gaan we af en toe lekker naar buiten. Je hebt verder bijna geen spullen nodig, dus zorg dat je sportkleding aan hebt en je kan meteen aan de bak.

Je kan elke dag de nieuwe training doen, maar ook oudere trainingen herhalen. Je kan zelfs combineren als je dat graag wil. Met 3 blokken heb je al een goede workout (voor de rustige dagen;) ) van ongeveer 30 minuten en met alle 5 de blokken heb je tussen de 45- en 60 minuten bijna alles gedaan wat je kan doen.

Veel plezier met deze workouts en tot snel!

Interval timer

Veel blokken gaan op tijd. Het makkelijkste om die goed bij te houden is om een interval timer te downloaden op je telefoon in de Play store of via iTunes. Zorg dat je met de timer deze dingen kunt instellen:

Aantal rondes

Tijd actief

Tijd rust

Bij de blokken staat waarop je de interval timer instelt en dan wijst de rest zich vanzelf.

Kracht

Bij krachttraining gaat het op het meeste uit elke herhaling te halen. Doe hem niet snel, maar probeer vooral de oefening zo uitdagend te maken voor jezelf. Doe bijvoorbeeld bij een push up die te moeilijk is de variatie op je knieën, maar als hij weer makkelijk is voer je hem langzamer uit.

Doe dit blok 3x achter elkaar. Neem pauze die je nodig hebt na elke ronde.

Spiderman plank

10x

Single leg circle

10x

Single leg pike plank

10x

Double deadbug

10x

Curtsy lunge

10x

Cross V-up

10x

Pyramid

Bij Pyramid ga je opbouwen en weer afbouwen. Je begint dus met 1 herhaling van elke oefening, dan doe je er 2, 3, 4 enz. Probeer tot de aangegeven top te komen. Als je de top hebt gehaald, begin je weer met afbouwen naar 1 herhaling.

Bouw op naar 11 herhalingen per oefening.

Jumping lunge

Alternate bridge

Single leg stand up

Boksen

Bij boksen doe je steeds 5 verschillende combinaties op techniek voor 30 seconden. Na de techniek ga los door 20 seconden te stoten met sprint op de plek. De oefeningen zijn ingesteld op rechtshandigen. Ben je linkshandig? Draai dan links en rechts om in de beschrijving.

Stel je intervaltimer in op 5 rondes, 30 seconden voor de eerste interval en 20 seconden voor de 2e interval. Doe de hele ronde 2x.

Links, rechts, linker opstoot, rechter opstoot

30 seconds

Sprint met stoot

20 seconds

Links, linkerhoek, rechts

30 seconds

Sprint met stoot

20 seconds

Links, links, opstoot rechts

30 seconds

Sprint met stoot

20 seconds

Rechts, linkerhoek, rechts

30 seconds

Sprint met stoot

20 seconds

Rechts, linkerhoek, rechts, linkerhoek

30 seconds

Sprint met stoot

20 seconds

Back & forth

Bij back & forth ga je een stuk lopen of fietsen, je mag zelf kiezen. Probeer binnen de aangegeven tijd zover mogelijk te komen en pak na de verstreken tijd zo snel mogelijk dezelfde route terug.

Stel je interval timer in op:

1 ronde

4 minuten

geen rust (0 seconden)

Donderdag Challenge:
Lunges

Haal het aantal aangegeven lunges. Doe er zo lang over als je wil, neem rust als je het nodig hebt, maar maak hem wel zo snel mogelijk af. We doen vandaag 1 ronde, 60 rechts, 60 links.

Lunge

60x